09 de febrer de 2016
09.02.2016
ATENCIÓ PARES

La preinscripció escolar per al proper curs 2016-2017 es retarda fins al 30 de març

Ensenyament vincula la concreció de l´ampliació de la jornada intensiva a Primària al tancament d´aquest procés

10.02.2016 | 10:39
La preinscripció escolar per al proper curs 2016-2017 es retarda fins al 30 de març

La preinscripció per al curs 2016-2017 es farà més tard que mai ja que, d´acord amb la previsió notificada ahir pel Departament d´Ensenyament de la Generalitat, no començarà fins al 30 de març i es tancarà el 7 d´abril. Aquest procés concretarà fins a quin punt augmentarà el nombre d´escoles de Primària que, a partir del setembre, faran jornada intensiva. De moment, des de la Conselleria s´han limitat a dir que els 7 centres que ara experimenten aquest horari a tot Catalunya –5 a Girona– es pot ampliar amb una quinzena més.

A través del seu web, el Departament d´Ensenyament ha avançat el calendari de la preinscripció per al curs vinent, tot apuntant que la resolució definitiva «està en tràmit de publicació al DOGC».

Però, a l´espera de fer-los oficials, la Conselleria ha publicat els terminis previstos per a la presentació de sol·licituds. D´acord amb la seva informació, la preinscripció d´alumnat per al segon cicle d´educació Infantil –és a dir, de P3 a P5–, Primària, centres integrats i Educació Secundària Obligatòria (ESO) s´haurà de fer entre el 30 de març i el 7 d´abril.

La data d´inici, el 30 de març, és la mateixa per als ensenyaments professionals de Música i Dansa, però el termini es tancarà el 15 d´abril, una setmana més tard que els de l´etapa obligatòria.

El tercer període de preinscripció anunciat pel Departament afecta les llars d´infants –amb competències delegades als ajuntaments–, que s´haurà d´emmarcar entre el 2 i el 13 de maig. Per a la resta d´ensenyaments, la Conselleria ahir no va avançar cap data.

Dues setmanes més tard
Per al curs actual, 2015-2016, el període de preinscripció es va realitzar entre el 10 i el 17 de març de l´any passat; unes dates similars a les dels dos cursos anteriors, quan els tràmits es van fer pels volts de la segona quinzena de març. Però fins el 2011 –quan es va canviar el govern tripartit pel de CiU–, la presentació de sol·licituds per a una plaça escolar es va realitzar abans: durant la segona meitat de febrer.
Probablement, el fet que la nova consellera d´Ensenyament, Meritxell Ruiz, tot just fos nomenada en el seu càrrec el 12 de gener pot haver influït en el retard del calendari.

Respecte als criteris que Ensenyament tindrà en compte a l´hora d´ordenar les peticions, que en el mateix centre ja hi hagi altres germans matriculats o que alguns dels pares o el tutor legal hi treballi comptarà 40 punts. Si el domicili es troba dins l´àrea de proximitat del centre educatiu, 30, i si és al mateix municipi, 10; i en cas que sigui el lloc de treball dels pares el que estiguin a la zona de proximitat, se´n sumaran 20. Si el pare, la mare o el tutor legal perceben la renda mínima d´inserció el Departament atorgarà 10 punts. I per una discapacitat igual o superior al 33% de l´alumne o d´un familiar de primer grau, se´n donaran 10. L´últim criteri general és que a Batxillerat també es valorarà la nota mitjana de l´estudiant.

Dintre dels criteris complementaris, el Departament d´Ensenyamet quantifica amb 15 punts el fet de pertànyer a una família nombrosa o monoparental; amb 10 que l´alumne pateixi una malaltia crònica que li afecti el sistema digestiu, endocrí o metabòlic; i amb 5 que algun dels pares, el tutor o un germà de l´alumne hagi estat escolaritzat en ensenyaments que ara estiguin declarats com a gratuïts i universals al centre sol·licitat en primer lloc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema