La captació de donacions i de voluntaris és el nou objectiu compartit de les ONG ambientals, que ahir van posar en marxa una campanya col·lectiva que inclou una desena de projectes gironins i.

El Tercer Sector Ambiental de Catalunya ha posat en marxa una campanya de donacions -es diu «Jo sóc donant ambiental», amb web pròpia i hàstag a Twitter- per a una cinquantena de projectes impulsats per 47 entitats catalanes.

L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG) promou els projectes «La manduca no caduca», que sensibilitza contra el malbaratament alimentari; «Natus! Defensem el teu paisatge», que realitza tasques de vigilància i defensa del territori; i el seu Concurs de fotografia naturalista.

També a Girona, l'associació mediambiental Xatrac proposa col·laborar amb La Casa del Mar, un centre d'interpretació ambiental a la Costa Brava situat a la platja de Fenals, a Lloret de Mar. Per la seva banda, Nereo treballa en la conservació de l'entorn natural al Baix Empordà. L'associació d'ecoserveis Fuel Poverty Group busca donants per a un projecte per prevenir la pobresa energètica i que, segons el web de la campanya, es desenvolupa a diferents comarques gironines.

El llistat gironí també inclou el Projecte Boscos de Muntanya, que es duu a terme a la Cerdanya, la Garrotxa i el Ripollès. A més, l'Escola de Natura de l'Estany de Banyoles elabora guies de butxaca amb les quals difon el patrimoni natural de la zona a través del projecte Guia de Natura, que també està obert a donants. També al Ripollès, l'Associació de defensa i estudi de la fauna i flora autòctona desenvolupa un projecte de Conservació del cranc autòcton a la conca del riu Llobregat.

El ventall de projectes adherits a la campanya «Jo sóc donant ambiental» es completa, a la Selva, amb la Fundació Emys, que promou la conservació de la tortuga d'estany a Catalunya; i amb l'ONG S'Agulla Educació Mediambiental, que realitza el projecte «Els jardins submergits de la Selva».

Al web www.donantambiental.cat hi ha la informació de cada projecte i s'explica com es pot fer una donació o col·laborar amb l'ONG.