E

ls Bombers de Barcelona van començar a treballar ahir a la matinada, des de la una de la nit, en l'extinció de l'incendi que es va produir a l'estació fantasma de Vilanova Bifurcació. Els Bombers van tardar hores a trobar l'origen del foc, a causa de la gran quantitat de fum que s'havia estès entre els túnels de la xarxa de Rodalies. Per això, no van poder donar l'incendi per extingit fins passades les vuit del matí. Poc després, l'Ajuntament de Barcelona va remarcar que l'incendi s'havia originat en un espai d'Adif, a tocar de la plaça de les Glòries.

Aquest espai és l'estació de Vilanova Bifurcació, que és una parada anomenada fantasma perquè ara es troba abandonada tot i que mai s'ha utilitzat. Fins i tot, la majoria dels veïns del barri d'aquesta estació no van descobrir fins ahir la parada fantasma que tenen al costat de casa. Malgrat que coneixien perfectament el lloc, amb els murs plens de grafits al costat de les vies, no sabien que es tractava d'un equipament abandonat.

Els veïns van detallar que entre els carrers de la zona hi dormen moltes persones sense sostre i van afegir que l'estació abandonada és un dels llocs on dormen algunes persones sense llar. De fet, els veïns van apuntar ahir que un forat en un mur permetia accedir a l'estació fantasma de Vilanova Bifurcació (que també s'havia anomenat Marina).

Polèmica entre Adif i Mossos

Aquest espai va esdevenir ahir al vespre el centre de la polèmica perquè, després que el president d'Adif responsabilitzés els Mossos de la vigilància de la zona, el director general de la Policia, Albert Batlle, va respondre que això és una «responsabilitat absoluta d'Adif». També va afegir que aquesta empresa «té el costum de descarregar la responsabilitat dels incidents que els ocorren sobre els altres».