10 de febrer de 2016
10.02.2016

Junts per Banyoles acusa l'Ajuntament de retallar el Bé comunal de l'estany

El partit de l'oposició alerta que l'acord amb el Club Natació senta un precedent perillós

11.02.2016 | 06:30
Junts per Banyoles acusa l'Ajuntament de retallar el Bé comunal de l'estany

El partit majoritari a l'oposició de Banyoles, Junts per Banyoles-ERC, critica l'Ajuntament per tirar endavant la desafectació d'11.000 metres quadrats del Bé comunal de l'estany, en virtud d'un conveni amb el Club Natació. El grup municipal acusa l'equip de govern de CiU de retallar i disminuir un espai propietat de tots els banyolins, a més de sentar un precedent perillós que es pot utilitzar contra aquest valor natural «si mai, i no volem cridar el mal temps!, arribés algun requeriment».

Aquest matí, la portaveu del grup municipal de Junts per Banyoles, Roser Masgrau, ha expressat la indignació de la seva formació perquè una part del Bé comunal hagi passat a ser propietat patrimonial. El grup va advertir que, de la mateixa manera que s'ha tancat l'acord amb el Club Natació Banyoles, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) podria reivindicar els drets sobre l'aigua de l'estany. En relació amb aquesta possibilitat, Masgrau va preguntar-se què farà l'Ajuntament si es produeix aquesta situació i l'ACA «no respecta el bé comunal dels banyolins?».

La regidora de l'oposició va lamentar la desafectació d'una part d'«un bé molt preuat: l'estany, la seva aigua i els terrenys que l'envolten», que va descriure com «una valuosa herència del passat» que «hem sabut mantenir des de l'època medieval».

L'any passat, Junts per Banyoles-ERC va presentar al·legacions contra la desafectació d'una part del bé comunal de l'estany, a l'àmbit de les instal·lacions del Club Natació Banyoles, que l'Ajuntament va desestimar. En el darrer ple municipal, celebrat el 25 de gener, el partit de l'oposició va reiterar el seu disgust per la negativa del Consistori a tenir en compte les seves al·legacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook