Una seixantena de farmàcies gironines participaran dissabte 20 de febrer en la novena Recollida de Medicaments que organitza l'ONG Banc Farmacèutic. En total, 66 oficines de farmàcia d'arreu de les comarques gironines -vuit més que l'any passat- seran punt de recollida d'aquesta jornada solidària que recapta fàrmacs nous que no requereixen prescripció per a després cedir-los a entitats assistencials.

Durant aquesta jornada solidària, que tindrà lloc de 10 a 14 a les farmàcies que s'hi inscriuen de manera voluntària -n'hi ha una vintena de Girona, però també de Banyoles, Blanes, l'Escala, Figueres, Sant Feliu de Guíxols, Salt o Roses, per exemple-, només es recullen els medicaments sense recepta que les entitats han sol·licitat prèviament, ja que d'aquesta manera, indiquen des de l'ONG, es focalitzen els esforços per cobrir necessitats concretes i reals. En el cas de la demarcació, onze entitats assistencials han sol·licitat prop de 3.500 medicaments per atendre les persones sense recursos a qui donen serveis, segons informa l'roganització.

La jornada, que porta per lema «Dóna un medicament a qui ho necessita», es realitzarà de manera simultània en establiments de Barcelona, Madrid, Granada, Girona, Màlaga, Saragossa, Osca, Castelló, València, Sevilla, Tarragona i Lleida, amb l'objectiu d'aconseguir recollir els més de 50.000 fàrmacs que han sol·licitat 123 entitats assistencials com la Creu Roja o Càritas.

Els llistats de medicaments demanats per les associacions es repartiran entre les 700 farmàcies adherides a la causa, seguint un criteri de proximitat.

Durant la jornada, els voluntaris del Banc Farmacèutic convidaran els ciutadans que entrin a l'establiment a participar comprant algun medicament del llistat. Fan falta uns 1.400 voluntaris arreu de l'Estat. A més, els farmacèutics hi participen aportant donatius. Durant la setmana posterior a la Recollida de Medicaments les entitats socials passaran a buscar els fàrmacs recaptats.

L'any passat, les 550 farmàcies que es van sumar a la iniciativa solidària van recol·lectar prop de 25.000 medicaments.