Ratxes de més de 44 quilòmetres d´hora de mitjana a tota la província. Així de valent va bufar ahir el vent de Ponent i que va sorprendre a més d´un quan caminava pel carrer o s´acostava a la costa, on això es va reproduir amb mala mar i onades de consideració a la Costa Brava.

L´episodi de vent va obligar a l´activació del pla de Protecció Civil Procicat en fase de prealerta i és que el vent de component est va provocar ratxes que van superar els 100 quilòmetres per hora en cotes elevades com ara a Alp, amb 105,8 km/hora i a Ullteder amb 104,04.

A la resta de la província va bufar de forma més irregular si bé a la comarca de la Selva és on va haver-hi les ratxes més altes. A Viladrau per exemple, es va arribar gairebé a una ratxa de 81 quilòmetres per hora i a Anglès, es van assolir els gairebé 75 quilòmetres per hora. Al Baix Empordà també es van superar els 67 quilòmetres per hora a la Bisbal ia Girona ciutat, els 54.

L´episodi s´allargarà fins avui al migdia, quan es reduirà l´afectació a la zona del Pirineu i del Litoral, segons van informar ahir Protecció Civil. Quant a les afectacions més destacades, hi ha les que van provocar les 23 sortides dels Bombers -fins a les nou del vespre-. Majoritàriament però, segons van informar des del cos d´emergències, van haver de fer actuacions relatives a la caiguda d´arbres, elements d´algunes façanes i també van haver de fer el sanejament d´alguna cornisa i per caiguda de teules.

A tall d´exemple, Bombers durant el matí es van haver de desplaçar a Camprodon on una antena amenaçava de caure a causa de les fortes ratxes de vent i a la Selva per exemple, es van traslladar a Breda perquè el vent havia arrencat algunes plaques d´aïllament d´un immoble. Malgrat l´ensurt, no es va haver de lamentar cap ferit.

A Llagostera, els efectius del cos d´extinció d´incendis van haver de retirar un arbre que havia caigut a causa del vent i que havia quedat repenjat a sobre d´uns cables. El vent també va obligar a tallar la carretera GI-542 durant poc menys d´una hora al seu pas per Osor perquè havien caigut arbres.

Quant al temporal marítim, que va afectar de valent la zona del Baix Empordà. A la zona del Cap de Begur es van superar gairebé els 4 metres d´alçada.