11 de febrer de 2016
11.02.2016

La Cerdanya busca convertir el senderisme en un atractiu turístic

L'IDAPA i la taula Camins de Cerdanya presenten un nou mètode de senyals per saber el grau de dificultat

11.02.2016 | 07:06
L´IDAPA?i la Taula es van reunir ahir a la seu del Consell Comarcal.

Per primera vegada es va presentar a l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA) la Taula de treball Camins de Cerdanya, formada per ens públics i empreses privades, que treballen conjuntament per la creació d'una destinació turística gràcies a totes les activitats que es poden realitzar en els camins de Cerdanya: caminar, córrer, muntar a cavall, anar en bicicleta..., en un dels espais naturals més privilegiats del Pirineu.
Per la seva banda, l'IDAPA ?obria la tanda de reunions amb les sis comarques del territori, per presentar el mètode SENDIF. Es tracta d'un sistema que serveix per determinar el grau de dificultat dels itineraris a peu. Aquest mètode, útil per a professionals del turisme i el senderisme, s'ha materialitzat en una guia de criteris i en unes icones per representar la dificultat.
Durant la reunió, a la qual també va assistir el president del Consell Comarcal de Cerdanya, Ramon Moliner, es van compartir experiències i línies de treball actuals i futures d'ambdues taules. Tanmateix Camins de Cerdanya va convidar l'IDAPA a formar part de la seva taula de treball.
Durant els propers mesos estan previstes diferents reunions de la Taula Camins de Cerdanya per tal de preparar la seva estratègia per aconseguir crear i posicionar la Cerdanya com a destinació turística tant en l'àmbit nacional com internacional.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook