La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha confirmat que el nombre d'escoles de Primària que impartiran la jornada intensiva s'ampliarà a partir del curs vinent, però no ha concretat ni els centres ni els municipis. El Departament notificarà la decisió final abans del procés de preinscripció, que s'obrirà el 30 de març, perquè els pares disposin d'aquesta informació.

Ruiz ha assegurat que «no serà una ampliació gran, sinó una petita ampliació» en escoles i municipis que compleixin les condicions fixades pel Departament d'Ensenyament: «que, socialment, el territori tingui unes característiques que es faciliti la conciliació, que hi hagi un posicionament favorable de les famílies i, sobretot, que hi hagi activitats extraescolars que garanteixin que es cobreixin una sèrie d'hores».

La consellera ha explicat que Ensenyament ha acordat ampliar fins al 2019 la prova pilot que ja es realitza a les escoles Vall d'Aro, Fanals i Els Estanys, de Castell-Platja d'Aro, de Vall-llobrega i d'Esclanyà (a més de dos centres més al Baix Llobregat i a les Terres de l'Ebre) perquè s'ha valorat positivament.

Girona, líder en barracons educatius

D'altra banda, Meritxell Ruiz ha dit que la supressió de barracons als centres educatius de les comarques de Girona (on n'hi ha més de tot Catalunya) i la programació de noves construccions «dependrà de quan tinguem pressupostos i la situació econòmica de la Generalitat millori».

La consellera ha remarcat que els últims anys «s'ha prioritzat la part més pedagògica» i ha admès que «malauradament, la part d'edificis l'hem hagut de deixar de banda». Ruiz ha assegurat que «quan la situació econòmica ho permeti farem prioritats tenint en compte la situació i les necessitats de cada territori» i ha avançat que «s'aplicaran criteris molt objectius per poder decidir on s'han de fer primer unes construccions que d'altres, allà on hi hagi més necessitat d'infraestructures o d'escolarització».

La presa de possessió del nou director territorial del Departament d'Ensenyament, Josep Polanco (Girona, 1967), ha estat el primer acte de la nova consellera a Girona. Polanco és llicenciat en Ciències Químiques, exerceix la docència des de 1992, ha estat professor en diferents instituts gironins, ha dirigit l'institut de Santa Coloma de Farners i els últims anys ha treballat a la Inspecció Educativa. L'acte ha congregat el delegat del Govern a Girona, directors de centre, docents, personal dels Serveis Territorials d'Ensenyament, directors territorials d'altres àrees i una nodrida representació de la comunitat educativa gironina.