El partit majoritari a l'oposició de Banyoles, Junts per Banyoles-ERC, ahir va criticar durament l'Ajuntament per tirar endavant la desafectació d'11.000 metres quadrats del Bé comunal de l'estany, en virtut d'un conveni que ha afectat una zona on hi ha les instal·lacions del Club Natació.

El grup municipal va acusar l'equip de govern de CiU de retallar i disminuir un espai propietat de tots els banyolins, a més de sentar un precedent que es pot utilitzar contra aquest valor natural «si mai, i no volem cridar el mal temps!, arribés algun requeriment».

Ahir al matí, la portaveu del grup municipal de Junts per Banyoles-ERC, Roser Masgrau, va expressar la indignació de la seva formació perquè una part del Bé comunal hagi passat a ser propietat patrimonial. La formació va advertir que, de la mateixa manera que s'han desafectat aquests 11.000 metres quadrats, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) podria reivindicar els drets sobre l'aigua de l'estany. En relació amb aquesta possibilitat, el partit majoritari de l'oposició municipal de Banyoles va preguntar-se què farà l'Ajuntament en el cas que es produeixi aquesta situació i l'ACA «no respecta el bé comunal dels banyolins?».

Un bé de l'època medieval

La regidora de Junts per Banyoles-ERC va lamentar la desafectació d'una part d'«un bé molt preuat: l'estany, la seva aigua i els terrenys que l'envolten», que va descriure com «una valuosa herència del passat» que -va remarcar- «hem sabut mantenir des de l'època medieval».

L'any passat, el grup municipal de Junts per Banyoles-ERC va presentar al·legacions contra la desafectació d'una part del bé comunal de l'estany, que coincideix amb l'àmbit de les instal·lacions del Club Natació Banyoles, i que l'Ajuntament va desestimar.

A l'últim ple municipal, que es va celebrar el 25 de gener, el partit de l'oposició va reiterar el seu disgust per la negativa del Consistori a tenir en compte les seves al·legacions.