12 de febrer de 2016
12.02.2016

Les botigues dels baixos de l'Hospital Vell d'Olot obriran al març i l'abril

En els darrers 4 anys s'han obert 501 establiments a Olot (un 46% traspassos) i un 6% dels nous comerços van haver de tancar

12.02.2016 | 09:10
Obres ahir en una de les botigues dels baixos de l´Hospital Vell.

Les botigues dels baixos de l'Hospital d'Olot obriran en setmanes. La marca de roba Mango estarà activa en el decurs del mes de març i la de material escolar i joguines Abacus ho estarà a l'abril. Ho va anunciar ahir Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU). Va recordar que problemes estructurals han estat un retard per l'obertura d'Abacus i que el trasllat d'una caldera ha estat una dificultat en les obres de Mango.

També va indicar que en els darrers mesos almenys 4 marques importants s'han interessat per obrir establiments al centre d'Olot. Va assenyalar que l'interès se centra en locals del carrer Sant Rafel o propers. Va considerar que l'interès mostrat per les marques demostra la vitalitat del comerç olotí. Vayreda va fer l'anunci en el decurs de la presentació de les dades d'obertura de comerços a Olot, en els darrers quatre anys. Durant l'espai temporal -segons ell-, a Olot s'han obert 501 establiments en la seva major part situats al centre.

La dada representa una mitjana de 2 obertures de negocis cada setmana. Les noves activitats estan repartides en un 54% en comerços nous i en un 46% en traspassos. L'hostaleria i la restauració són els que han tingut més presència, amb el 25% de nous establiments. Els segueixen els comerços d'alimentació amb un 20% i en un 11% els establiments d'equipaments per persones. La resta de sectors se situa per sota del 10%.

Dels 501 establiments oberts a Olot durant els darrers 4 anys, un 6% ha finalitzat la seva activitat. Una part important dels casos, un 42%, per canvi d'ubicació tot i que també n'hi ha que han optat per abaixar la persiana per altres ?motius com per exemple no poder fer front al lloguer d'un local (un 10%) o per vendes insuficients (un 39%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook