La Guàrdia Civil ha detingut dos homes per trencar un precinte policial i entrar a robar a la nau industrial de Fornells de la Selva on la benemèrita va trobar 1.715 plantes de marihuana, quan al desembre passat va esclatar l'operatiu «Malaherba» contra el tràfic de drogues. L'edifici estava perfectament condicionat per al cultiu de droga i la Guàrdia Civil va precintar la nau deixant a dins els aparells, que van quedar a disposició judicial.

La detenció d'aquests dos lladres es va produir dimecres, quan una patrulla d'agents de l'institut armat feia una inspecció rutinària de la nau i va observar que havien arrencat els precintes i havien canviat el pany. A dins, van enxampar in fraganti els dos detinguts.

Els presumptes lladres estan relacionats amb l'organització criminal dedicada al tràfic de drogues que la Guàrdia Civil va desarticular al desembre passat. L'operació Malaherba es va saldar amb quatre detinguts i el decomís de 121 quilos de marihuana i un total de 2.399 plantes intervingudes. L'organització tenia a Fornells una nau perfectament habilitada per al cultiu, amb aires condicionats, filtres i productes químics per millorar la plantació.

La Guàrdia Civil va precintar la nau, i a dins van quedar tots els estris, que estan a disposició judicial. Quan dimecres una patrulla va anar fins a la nau a fer una inspecció rutinària per comprovar que els precintes estaven ben col·locats van veure que aquests estaven arrencats i escampats per terra. A més, havien substituït el pany i la patrulla no podia accedir a la nau amb les claus que tenien comissades.

Els agents van inspeccionar la nau per fora i van veure que hi havia llum al soterrani i se sentien sorolls. La Guàrdia Civil va poder accedir a la nau, on van trobar-hi els dos homes. Quan els van preguntar què feien allà, no van poder donar una explicació creïble i van dir que els havien pagat 500 eros per desmuntar els aparells que hi havia a dins. No van ser capaços, però, de dir qui els havia contractat.

Quan els van identificar, a un d'ells li van trobar una factura d'un serraller, que havia canviat el pany. Els agents van constatar que els dos homes ja havien desmuntat part de la maquinària de l'aire condicionat.

Per això, els van detenir com a autors d'un robatori amb força i un delicte de desobediència. Els dos detinguts han quedat a disposició del jutjat de guàrdia.