Una de les demandes que durà l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), a la primera presa de contacte amb el nou conseller de Territori i Sosteniblitat, Josep Rull, serà l'obertura dels centres d'informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa durant els mesos d'hivern.

«És perquè el tancament dóna mala imatge a un turisme que cada vegada és menys estacional», ha argumentat, Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU). Per exemple - segons Vayreda-, el passat mes de gener va tenir un temps molt benèvol que va propiciar l'arribada a Olot i la Garritxa de força turisme.

Des de fa uns anys, per problemes de contractació, el Parc Natural té tancats o oberts en períodes limitats els centres d'informació. Per exemple el Casal Dels Volcans (Olot) pel gener només va obrire els caps de setmana de les 10 a les 14 hores, can Passavent (al volcà Croscat-Santa Pau) ha estat tancat tot l'hivern i des del 4 de febrer obre de les 10 a les 16 hores, i can Serra (la Fageda) obrirà a partir de Setmana Santa.

La petició de l'Ajuntament d'Olot no és l'única. Fa poques setmanes Eduard Llorà president de Turisme Garrotxa (entitat que representa el sector turístic de la comarca) va enviar una carta al Departament de Territori i Sostenibilitat, en la qual reclamava l'obertura dels centres d'informació turística del Parc Natural a l'hivern.