El grup de la CUP a la Diputació de Girona presentarà al ple del proper dimarts una moció de rebuig contra el nou model de transport sanitari que funciona des del mes passat. El nou sistema ha implicat una reordenació del personal sanitari, que «acompanyat d'una mala planificació durant el procés de contractació, està comportant un empitjorament de l'assistència sanitària a la nostra demarcació que afecta directament els usuaris dels serveis mèdics», asseguren els cupaires, que critiquen que el nou model no s'ajusta a la realitat gironina. Segons la formació, els canvis de model han anat en detriment del personal sanitari: s'han substituït ambulàncies amb possibilitat de transportar i tractar persones malaltes in itinere i amb una plantilla completa (metge, infermera i tècnic), per Vehicles d'Intervenció Ràpida (VIR), amb només metge i tècnic i sense possibilitats de transportar pacients.

La CUP, que se suma a les crítiques expressades pel Col·legi de Metges, denuncia que els canvis han anat acompanyats d'una rebaixa de la qualitat de l'assistència per la supressió d'alguns recursos i hores en alguns punts del territori, i posen l'exemple del Baix Empordà, on personal sanitari i ciutadania han denunciat el nou model en múltiples mobilitzacions.

Segons Lluc Salellas, diputat de la CUP a la Diputació, els canvis aprovats «van en detriment dels principals perjudicats: la ciutadania», i ha afegit que el nou model «sembla dissenyat més específicament per un l'àmbit metropolità que no pas per la realitat de les nostres comarques». Salellas ha instat el Departament de Salut i el CatSalut que de manera immediata «es plantegin alternatives per mirar de resoldre l'actual situació d'absoluta irregularitat».