13 de febrer de 2016
13.02.2016

Olot reclama l'obertura dels llocs d'informació del Parc Natural

L'alcalde demanarà concessions anuals de la gestió dels centres de la Zona Volcànica

15.02.2016 | 07:12

Una de les demandes que durà l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), a la primera presa de contacte amb el nou conseller de Territori i Sosteniblitat, Josep Rull, serà l'obertura dels centres d'informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa durant els mesos d'hivern.
«És perquè el tancament dóna mala imatge a un turisme que cada vegada és menys estacional», ha argumentat Estanis Vayreda, regidor de Promoció Municipal per CiU. Per exemple -segons Vayreda-, el passat mes de gener hi va haver un temps molt benèvol que va propiciar l'arribada a Olot i la Garrotxa de força turisme.
Des de fa uns anys, per problemes de contractació, el Parc Natural té tancats o oberts en períodes limitats els centres d'informació. Per exemple, el Casal dels Volcans (Olot) pel gener només va obrir els caps de setmana de les 10 a les 14 hores; can Passavent (al volcà Croscat-Santa Pau) ha estat tancat tot l'hivern i des del 4 de febrer obre de les 10 a les 16 hores; i can Serra (la Fageda) obrirà a partir de Setmana Santa.
La petició de l'Ajuntament d'Olot no és l'única. Fa poques setmanes Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa (entitat que representa el sector turístic de la comarca), va enviar una carta al Departament de Territori i Sostenibilitat en la qual reclamava l'obertura dels centres d'informació turística del Parc Natural a l'hivern.
Segons ha informat Eudard Llorà, la carta demana que les concessions dels centres d'informació siguin anuals. Sobre els efectes dels tancaments ha comentat:?«Ens trobem que els turistes troben els centres d'informació tancats i després ho comenten en els hotels i fondes, on s'allotgen». Segons ell, els turistes comenten que els hauria anat bé trobar les oficines obertes.
El tancament dels centres d'informació -segons ell- s'ha trobat més a faltar per un allargament de la temporada de tardor. «Aquest hivern ha estat molt benèvol», ha recordat.
La tardor i la primavera al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa són la temporada alta del turisme. A la primavera l'atracció és veure els boscos florits i l'eclosió de verds. A la tardor, els rovells i grocs dels boscos són els que atrauen més gent. La concentració de visitants al bosc de la Fageda d'en Jordà els caps de setmana i ponts de la tardor passada va ser notícia sobretot per l'impacte dels cotxes mal aparcats.
A l'hivern el perfil del turista canvia. A l'hivern són grups escolars, parelles i persones interessades en aspectes concrets de la comarca.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook