Dos mil figurants en una trente­na de carrosses i colles van desfilar ahir a la tarda per la principal avinguda d´Olot, que van omplir d´espectaculars creacions. El primer premi de comparses se´l va endur la colla Els Emmaskarats amb «Un petó de conte», i la carrosa guanyadora va ser «Valquíria», de la Colla Carnavalesca d´Olot i Castellfollit de la Roca.

La llarga recta de l´avinguda Santa Coloma i passeig de Barcelona es va tallar al trànsit per donar pas a abelles, indis i tota mena de personatges. Francesc Josep d´Àustria i Sissi Emperadriu van ser els encarregats d´obrir originalment la rua animant els milers d´assistents que van omplir els laterals de l´avinguda. Van baixar d´un cotxe d´alta gamma per donar pas a la primera de les colles, la colla dels Estucats d´Olot, que amb els ritmes van introduir una bona estona de desfilada. Tot seguit anaven el Rei i la Reina del Carnaval d´Olot, Pepita Montolliu i Pere Vila, de la Colla Santjoanenca.

Entre les dues mil persones que desfilaven hi havia colles de mar i muntanya, de poblacions tan allunyades com Palafrugell, Palamós, Osona o el Berguedà. Alguns dels participants fins i tot havien guanyat concursos la setmana passada en altres carnavals.

Una carrossa premiada

La Carnavalesca d´Olot es va imposar al Carnaval de Santa Cristina d´Aro. El fet que les poblacions ofereixin la festa en caps de setmana diferent permet a molts dels que hi participen passejar les laborioses creacions per més d´una celebració. Les colles, algunes de vint persones i altres de vuitanta, van anar oferint petites coreografies als assistents al ritme de la música a la tradicional rua d´Olot.

La celebració de carnestoltes va acabar cap a mitja tarda. Al vespre va tenir lloc un sopar popular multitudinari.