La plaga de processionària que està afectant de manera extraordinària aquest hivern milers d'arbres de bona part dels boscos del Pirineu ha arribat al parc de l'estany de Puigcerdà. Les erugues han fet les bosses blanques als arbres, pins, avets i cedres del parc Shierbeck que envolta l'estany i a un bosquet proper.

La regidora de Medi Ambient del consistori cerdà, Marta Rufiandis, manifesta que "enguany l'afectació ha estat espectacular per culpa de les altes temperatures i la falta de genades". En aquest sentit, l'edil ha afegit que "com que no es pot fumigar prop dels nuclis urbans, els parcs i jardins s'han vist afectats per la plaga".

La regidora de Medi Ambient va assegurar ahir que "des del consistori estem estudiant com aturar la plaga tot i que tots els mètodes tenen un cost elevat".

Des de l'Àrea de Medi Ambient de Puigcerdà s'ha demanat la col·laboració dels veïns per aturar la plaga de processionària que, tot i que no mata els pins, sí que els provoca un debilitament de l'arbre que llavors es pot veure afectat per altres malalties.

Des del consistori s'ha procedit a tallar totes les branques dels arbres afectades per la plaga i actualment s'està estudiant com aturar la plaga.