La Fundació Oncolliga Girona arrenca aquest diumenge les celebracions del vintè aniversari de l'entitat, que des del 1996 dóna suport als malalts de càncer i a les seves famílies a les comarques gironines. El tret de sortida serà un acte inaugural que tindrà lloc el pròxim diumenge 21 de febrer a la 1 a l’Auditori de Girona, i que s’ha plantejat com una «festa d’agraïment» a totes les persones que, d’una manera o altra, fan possible la tasca de l'entitat per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i el seu entorn i treballar per la prevenció primària de la malaltia a través de diversos programes educatius. Està previst que hi assisteixin prop d'un miler de persones, molts d'ells membres de les 88 delegacions de l’entitat, a més de socis, patrocinadors i col·laboradors habituals i representants de diferents institucions.

L’acte del dia 21 de febrer a l’Auditori de Girona serà el primer dels quatre esdeveniments -un per cada estació de l’any- amb els quals l’Oncolliga vol commemorar l’aniversari. El segon acte es durà a terme a la primavera, simbolitzant les ganes de treballar i la implicació d’un dels teixits de voluntariat més grans de la demarcació: les delegacions de l’Oncolliga. Aquest acte es focalitzarà en el tradicional sopar benèfic de l’entitat, que tindrà lloc el 27 de maig i que arriba ja a la quinzena edició.

A finals de l’estiu tindrà lloc una altra gala benèfica que, sota el lema «Consciències de l’Oncolliga», buscarà la implicació del teixit empresarial que al llarg d’aquests 20 anys ha estat un aliat a la seva causa. I, finalment, com a cloenda del vintè aniversari, el 9 de desembre s’organitzarà un concert benèfic obert a tothom.

Més de 6.000 usuaris el 2015

En aquestes dues dècades, l'entitat solidària ha anat creixent i expandint-se arreu del territori gironí. L'any passat, 6.036 usuaris es van beneficiar dels serveis assistencials que la Fundació Oncolliga Girona ofereix a través dels programes d’atenció a domicili, atenció familiar, rehabilitació, atenció hospitalària, imatge personal i reinserció laboral. Segons les dades recollides a la Memòria Social de l'Oncolliga, tots els serveis han experimentat un creixement en el nombre d’usuaris respecte a el 2014, quan es va atendre un total de 5.779 persones.

Actualment la Fundació Oncolliga Girona té 1.403 socis i compta amb el suport d'uns 1.500 voluntaris.