Un veí de Mieres ha presentat un contenciós contra l´Ajuntament, perquè vol que declari de titularitat pública un camí. Es tracta d´un camí que havia ajuntat el carrer de can Caló amb l´antiga font de can Batlle. Ara, el recorregut passa per diferents propietats i camps i -segons l´alcalde, Enric Domènech (CUP)- no es visualitza bé. D´altra part, un dels arguments del partidari de la titularitat pública és que el camí havia estat usat durant molt de temps per anar a buscar aigua a la font de can Batlle.

El tema del camí ve de temps. El 2006, el veí va presentar un escrit a l´Ajuntament on es demanava «que es mantingués el passatge públic que ha existit des de temps immemorials». Des de llavors, els diferents equips de govern no han pres una posició sobre si el camí és d´ús públic, pero ara el veí ha recorregut contra un acord de desestimació de la seva demanda i l´Ajuntament, ­en el darrer ple, va haver d´aprovar de comparèixer com a part demandada al Contenciós Administratiu número 3 de Girona.

Per tal de presentar-se davant del Contenciós amb els arguments clars, l´Ajuntament, en el darrer butlletí municipal, demana testimonis orals i proves documentals per tal de clarificar si el camí ha de ser públic o continuar com ara. És a dir, ubicat dins de propietats privades i sense marcar.

«Si hi ha proves que el camí era d´ús públic, no hi haurà litigi perquè les dues parts estarem d´acord», es posiciona l´alcalde de Mieres, Joaquim Domènech (CUP).

De moment, segons ell, ni l´antic Ajuntament ni l´actual ha procedit a inscriure el camí a l´inventari municipal de béns ni ha procedit a recuperar-lo atès que a la vista de la documentació no resulta concloent ni la seva naturalesa jurídica, ni la seva existència en tot el tram i amplada reivindicat.

El secretari de la corporació considera que l´Ajuntament ha de comparèixer en el procediment judicial com a part demandada.

Domènech qualifica el tema de la tituralitat del camí de complexa. Segons ell, la titularitat del camí no és un conflicte amb partidaris de si és públic o no, i no hi ha cap problema al poble per un camí que -segons ell- tampoc és d´extrema necessitat.