Que l´alcalde de Girona, Albert Ballesta, segueixi figurant com a director territorial d´Interior no sembla preocupar gaire al Govern autonòmic, com tampoc sembla preocupar-li que la direcció territorial de Cultura encara estigui vacant, ni que encara no s´hagi materialitzat el canvi del responsable provincial de Territori i Sostenibilitat que ja s´havia anunciat que seria el convergent Pere Saló en substitució de Josep Cortadellas, o que l´actual director territorial de Salut, Josep Trias, es jubili.

Només ERC ha assegurat que la setmana vinent començarà a decidir les persones que hauran d´ocupar les direccions territorials que depenen de les seves conselleries, com ara Agricultura, Justícia, Benestar i Salut. S´havia insinuat la probabilitat que els republicans canviessin tots els nomenaments, tenint en compte, per exemple, que els delegats territorials d´Agricultura i Justícia els va designar Unió quan encara no era un partit extraparlamentari durant l´anterior legislatura. El canvi que serà segur és el de la direcció territorial de Salut davant la previsible jubilació de l´actual responsable, Josep Trias, tal i com han confirmat fonts properes als convergents -partit que el va designar.

De totes maneres, els nomenaments depenen directament de cada conselleria, així que els previsibles canvis que s´han de produir no tenen per què saber-se alhora. Per exemple, els convergents només han fet el nomenament del nou director territorial d´Ensenyament, Josep Polanco, qui va prendre possessió del càrrec el passat dilluns, encara que també ha escollit el substitut de Ballesta per a Interior -la subdirectora general de Polítiques Actives d´Ocupació, Assumpció Gil- si bé no ha estat oficialment nomenada encara i figura al capdavant dels serveis territorials l´actual alcalde de Girona.

Fonts properes a Convergència han indicat que al llarg d´aquesta setmana es farà efectiu el canvi al departament de Territori i Sostenibilitat per tal que el convergent Pere Saló, que no va sortir escollit al Senat, ocupi aquest càrrec.

Malgrat la poca agilitat amb la que s´estan produint els nomenaments, les direccions territorials segueixen funcionant perquè encara exerceixen els directors nomenats durant l´anterior legislatura, que seguiran al càrrec fins que no els cessin.