El partit majoritari de l'oposició a la capital del Pla de l'Estany, Junts per Banyoles, s'ha refermat en el seu rebuig a la desafectació d'11.000 metres quadrats del bé comunal de l'estany i, mitjançant un comunicat, ha afirmat que «el més greu és que ho faci l'Ajuntament i sense motiu justificat».

Junts per Banyoles sustenta la seva afirmació en un apartat del Reglament d'Activitats de l'Estany (RAE) aprovat el 2010, segons el qual aquest espai «és un bé comunal de la ciutat de Banyoles i, com a tal, l'Ajuntament pot fer ampliacions -cosa que el grup de l'oposició reconeix a l'equip de govern de CiU- amb la salvetat que no se'n poden fer reduccions».

A Junts per Banyoles els ha ?desagradat el to amb el qual l'alcalde, Miquel Noguer, va replicar les seves crítiques per la desafectació d'una part del bé comunal de l'estany. El partit de l'oposició va negar que pretengui crear alarma social -tal com va dir Noguer- i va assegurar que només vol que els banyolins sàpiguen «com s'està gestionant el bé comunal per part de l'equip de govern». També va negar mentides en relació amb la possibilitat de crear un precedent que podria donar peu a què l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) es plantegés reclamar terrenys comunals. Junts per Banyoles va recordar el cas del pisiòmetre de Lió, «en què l'Ajuntament va haver de lluitar per demostrar que era bé comunal».

Per últim, el grup de l'oposició va negar «rotundament» que vulguin atacar el Club Natació Banyoles (CNB), que té instal·lacions a la zona desafectada. En consideració de Junts per Banyoles, «la concessió del CNB respecta i és compatible amb la continuïtat de seguir ocupant els terrenys de bé comunal».