17 de febrer de 2016
17.02.2016

Els radiòlegs catalans es reuneixen en una jornada a Santa Caterina

17.02.2016 | 07:14

Un centenar de radiòlegs d'arreu de Catalunya es reuniran divendres a l'hospital de Santa Caterina de Salt en el marc de la jornada anual de Radiòlegs de Catalunya, que enguany porta per títol «Intervencionisme radiològic del dia a dia». S'hi tractaran les tècniques terapèutiques que permeten la resolució de situacions clíniques urgents de manera poc invasiva i guiades per les proves d'imatge.
Els especialistes faran una revisió dels procediments intervencionistes urgents que es poden sol·licitar a un servei de radiologia i que tots els radiòlegs haurien de conèixer i poder realitzar. Així, s'abordaran les tècniques intervencionistes més habituals en la pràctica quotidiana de la radiologia, com són la nefrotomia, la colecistostomia i el drenatge d'abscessos. Els ponents revisaran les indicacions, la tècnica, les complicacions i els resultats d'aquests procediments amb la participació de radiòlegs experts de tot Catalunya. També compartiran els models d'organització dels centres de treball per a la realització d'aquests procediments.
L'intervencionisme radiològic reforça el paper central que els serveis de diagnòstic per la imatge tenen en l'atenció sanitària dels pacients, desenvolupant tant el potencial diagnòstic de les noves tècniques d'imatge com les noves possibilitats de tractaments.
L'organització local de la Jornada va a càrrec dels professionals de la Direcció Territorial de Diagnòstic per la Imatge de Girona (IDI-ICS-IAS).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook