La picabaralla pública dels últims dies entre l'equip de govern de Banyoles i el grup majoritari de l'oposició, CiU i Junts per Banyoles, al voltant del bé comunal de l'estany ha portat els altres dos grups municipals, la CUP i ICV, a insistir en la necessitat d'obrir un debat públic i promoure una consulta ciutadana.

La CUP ahir va reiterar el convenciment que la polèmica generada per la desafectació d'11.000 metres quadrats del perímetre de l'estany només es podrà tancar «a través d'un debat públic i participatiu i una consulta». En el darrer ple municipal, els tres partits de l'oposició van votar en contra de la desafectació d'aquesta part del bé comunal. En consideració de la CUP, «tota la ciutadania hauria de tenir el dret d'opinar sobre les actuacions que s'hi dugin a terme».

Per la seva banda, el portaveu d'ICV, Joan Luengo, va remarcar que a finals del mandat anterior «CiU de Banyoles va decidir eliminar la condició de bé comunal entorn del Club Natació» a canvi d'ampliar-lo amb terrenys de la Draga i de l'entorn de Lió. Per ell, el problema no és «només de simbolisme» perquè sembla que es regali un tros del bé comunal, sinó com s'ha realitzat, ja que no s'ha consultat la ciutadania.