20 de febrer de 2016
20.02.2016

El Consorci del Ter Brugent inicia el pla per impulsar el turisme cultural

L'objectiu d'aquesta tasca és donar suport a les empreses del sector i millorar-ne la competitivitat

22.02.2016 | 07:13
Alguns dels representats del Consorci del Ter Brugent.

El Consorci del Ter Brugent ha iniciat les accions per posar les bases que han de potenciar el territori pel que fa al turisme cultural i de natura aquest 2016, a partir de la Planificació estratègica en l'àmbit del desenvolupament local i la promoció econòmica del Ter-Brugent 2015-2025. Amb aquesta finalitat s'estan unificant les estratègies dels municipis, es crearà una imatge competitiva per a l'agrupació territorial Ter Brugent, associada a valors intangibles com poden ser la identitat territorial, el paisatge, la cultura, l'esport o la gastronomia; es faran més visibles els actius transversals creant interessos, productes i paquets per captar l'atenció del client i retenir-lo; i s'uniformitzarà la informació per traslladar-la a plataformes turístiques. agències en línia, operadors o webs especialitzades, entre altres
L'objectiu d'aquesta tasca és donar suport a les empreses del sector i millorar-ne la competitivitat, arribar a nous segments de visitants, afavorir l'atracció de noves empreses i promoure els municipis a través de productes innovadors i singulars que captin l'interès d'operadors turístics, mitjans de comunicació i consumidors finals.
Un altre aspecte important és l'assessorament que es farà a les empreses en temes de comercialització i promoció de producte turístic i de producte agroalimentari local, prevista per als mesos d'abril i maig de 2016. En aquest sentit, estan planificades tres jornades amb entrevistes individualitzades amb empreses i ajuntaments, i una jornada conjunta entre el Consorci Ter-Brugent i les empreses d'àmbit turístic del territori, a la qual està previst que també s'hi sumin el Consell Comarcal de la Selva, el Consell Comarcal de la Garrotxa,el Patronat de Turisme Costa-Brava Girona, i la Generalitat de Catalunya.
És amb aquest objectiu que el passat dimecres. 17 de febrer, es va mantenir la primera reunió al municipi d'Amer amb el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, per parlar sobre com integrar les accions dins l'estratègia del Patronat, i tenir el suport de l'ens en matèria d'assessorament i col·laboració conjunta. A la mateixa reunió també hi van assistir el president de «La Selva Comarca de l'Aigua», Quim Vivas, i el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Martí Pujals
Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema