Dos-cents especialistes en radiologia de Catalunya es van reunir ahir al matí a l'hospital Santa Caterina de Salt, en el marc de la jornada de la Societat Catalana de Radiologia, organitzada per l'Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS). La jornada, centrada en l'intervencionisme radiològic del dia a dia, va posar de relleu la importància dels procediments radiològics intervencionistes com ara la nefrostomia, la colecistostomia i el drenatge d'abscessos.

Aquests procediments permeten un tractament eficaç i no agressiu de situacions clíniques urgents guiades per les proves d'imatge. Durant la jornada de Salt, va quedar palesa la importància de la formació dels residents en aquestes tècniques radiològiques.

L'intervencionisme radiològic reforça avui dia el paper central que els serveis de diagnòstic per la imatge tenen a l'atenció sanitària dels pacients, desenvolupant tant el potencial diagnòstic de les noves tècniques d'imatge com les noves possibilitats de tractaments.