L'eurodiputat d'Unió Democràtica de Catalunya, Francesc Gambús, s'ha reunit amb Comunitats de Regants del Ter i amb pagesos i agricultors de la zona per tractar els problemes de reg que podria patir la demarcació a causa del transvasament d'aigua del riu Ter cap a Barcelona. A més, s'ha compromès a defensar a Brussel·les les reivindicacions i les problemàtiques d'aquests regants del Ter.

En declaracions prèvies a la trobada, Gambús ha afirmat que "igual que estem defensant el cabal ecològic per a l'Ebre, aquesta defensa serveix també per al riu Ter; és per això que estem treballant amb les comunitats de regants del Ter".

L'eurodiputat -únic diputat català a la Comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu- ha exposat que va presentar una pregunta parlamentària a la Comissió Europea "plantejant el cabal mínim del Ter i la pressió a la qual està sotmès en un període de sequera" i ha argumentat que pot afectar "no només el tram de la desembocadura i els aqüífers, sinó també posar en perill l'aigua de boca, la biosfera o l'economia de la zona i una indústria tan potent com és la del turisme".

En la visita, Gambús ha estat acompanyat pel president de la Intercomarcal d'Unió de Girona, Xavier Dilmé, i per l'alcalde de Gualta, Jaume Fontdevila.