El 3 de febrer Craig Mallon hauria fet 30 anys. Es tracta del turista que el maig de 2012 va morir assassinat als 26 anys a causa d'un fort cop al cap després de veure's involucrat en una baralla a la sortida d'una discoteca de Lloret de Mar. El crim encara està sense resoldre i està essent investigat pels Mossos d'Esquadra com a homicidi imprudent.

El motiu principal que porta a qualificar-lo així és que consideren que no hi hauria hagut intencionalitat de matar el jove, sinó que va morir a causa d'una batussa entre el grup d'escocesos que anava amb Mallon i uns altres nois.

Des que va haver-hi l'assassinat, la família del noi va engegar immediatament una campanya per aconseguir testimonis dels fets que ajudin a identificar l'agressor o els agressors. La parella compta amb l'ajuda de l'investigador i exoficial de policia David Swindle.

I ara, coincidint amb l'aniversari del jove, han publicat un retrat robot d'un home que era el lloc del crim quan Craig Mallon va morir. També van fer una crida a través del seu web i per Facebook. Demanen ajuda per trobar aquest individu. Es tracta d'un home de raça blanca, d'entre 25 a 30 anys, que faria un metre 75 d'alçada i té els cabells negres curts i arrissats, que en aquell moment portava barbeta. Vestia amb una camiseta de màniga llarga amb ratlles verticals de color blau.

El jove escocès va perdre la vida el 19 de maig de 2012. Craig Mallon va aparèixer mort estès sota un fanal, a la plaça davant el local nocturn. El jove celebrava el comiat de solter del seu germanastre amb uns amics i la colla, després de sortir per diversos locals, es va veure involucrada en una baralla quan abandonaven el Rockefeller.

Craig Mallon va quedar inconscient i va morir poc després a causa d'una forta contusió al cap, segons revelava l'autòpsia. Des de llavors, mai s'ha sabut qui va ser l'autor o autors d'aquests fets. Un any després del tràgic fet, la família del turista escocès va vistar Lloret de Mar però malgrat engegar una forta campanya per xarxes socials no s'ha trobat qui va posar fi a la vida del jove.

Sense progressos

Coincidint amb el 30è aniversari del dia de naixament de Mallon, la família va penjar un comunicat al Facebook on s'assegura que "els seus pares, Antoniette i Ian, estan tan devastats que no poden parlar del dolor que senten en aquest dia commovedor". S'assegura que "segueix sent una tasca àrdua i lenta, amb massa aspectes i línies de recerca en les quals no s'ha prorgressat".

I també destaca que a banda del jove del retrat robot també hi ha dues dones espanyoles -com ja havia informat anteriorment la família- que van ser a l'escena del crim. Les dones no s'han trobat mai i només se sap que van marxar en un taxi a dos quarts de set de la matinada del dia 19 de maig de 2012 en sentit Blanes.

Tampoc se sap res de dues persones més. Dos homes que la família consideren que també haurien estat testimonis dels fets o hi haurien participat. Com asseguren en aquesta nova crida són juntament amb el noi del retrat robot els tres homes que eren al carrer on va morir en Craig i tenen informació que podria ser útil sobre la mort.

Els dos homes buscats són també de la mateixa edat, d'entre 25 i 30 anys, un d'ells feia un metre noranta, complexió forta, cabells negres i semblava esportista. I l'altre feia un metre vuitanta, cara rodona, cabells negres i portava un jersei de xandall gris. La mort de Craig Mallon segueix sent un misteri però l'investigador del cas contractat per la família té un dossier de més de 600 pàgines.