La Fundació Oncolliga Girona - Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer compleix aquest 2016 els seus primers 20 anys de vida i per celebrar-ho ha programat tot un seguit d'actes que s'aniran desenvolupant al llarg de l'any.

El tret de sortida va ser l'acte inaugural que va tenir lloc ahir al migdia, a l'Auditori de Girona, i que s'ha plantejat com una "festa d'agraïment" a totes les persones que, d'una manera o altra, fan possible que l'entitat pugui complir els seus objectius: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies i treballar per la prevenció primària de la malaltia a través de diversos programes educatius.

Prop d'un miler de persones van assistir a l'acte, molts d'ells membres de les 88 delegacions de l'entitat, a més de socis, patrocinadors i col·laboradors habituals i representants de diferents institucions.

Durant l'acte es va fer una pinzellada sobre els orígens de l'entitat i la seva evolució fins a l'actualitat, a través d'un muntatge visual i es va donar veu a diferents persones que han gaudit dels serveis i programes assistencials. La coral de la Universitat de Girona va posar-hi el toc musical. L'acte va finalitzar amb un pica-pica per a tots els assistents al hall del mateix Auditori.

L'acte d'ahir va ser el primer dels quatre esdeveniments -un per cada estació de l'any- amb els quals l'Oncolliga vol commemorar l'aniversari, fent un simbolisme del recorregut de l'entitat al llarg d'aquests anys. Tot i que l'acte d'ahir no va tenir un caràcter benèfic els altres sí que en tindran.

El segon acte es durà a terme a la primavera, simbolitzant les ganes de treballar i la implicació d'un dels teixits de voluntariat més grans de la demarcació: les delegacions de l'Oncolliga. Aquest acte es focalitzarà en el tradicional sopar benèfic de l'entitat, que tindrà lloc el 27 de maig i que arriba ja a la 15a edició.

A finals d'estiu tindrà lloc una altra gala benèfica que, sota el lema "Consciències de l'Oncolliga", buscarà la implicació del teixit empresarial, que al llarg d'aquests vint anys ha estat un fidel aliat de l'entitat.

I, finalment, com a cloenda del 20è aniversari, el 9 de desembre s'organitzarà un concert benèfic obert a tothom, per simbolitzar allò en què s'ha convertit l'Oncolliga: una entitat de tots i per a tots, oberta, dinàmica i al costat de les persones que ho necessiten.

A banda, amb motiu de l'efemèride, la fundació ha estrenat un nou disseny de la seva pàgina web (www.oncolligagirona.cat) i un logo del 20è aniversari.