L´obsolescència de les cabines és comuna a tots els països del món. Tanmateix, en molts llocs els tòtems s´han anat convertint en un símbol més de l´arquitectura urbana de les ciutats. A Londres, per exemple, les cabines són un tret distintiu molt apreciat i difícil d´esborrar. Per això, ja fa anys que la capital britànica ha decidit donar-li una segona vida sense haver d´eliminar-les. Les cabines són ara punts gratuïts per carregar el mòbil amb energia solar situada sobre la marquesina. De fet, aquest nou rol com a punt de càrrega ha saltat fronteres i també s´ha aplicat a d´altres ciutats com Madrid, on fa uns mesos es van convertir, a través d´una prova pilot, en enormes endolls per als vehicles elèctrics.

La reconversió no s´atura aquí. Als Estats Units, per exemple, han decidit transformar-les en punts de Wi-Fi gratuït, com en el cas de Nova York i d´altres ciutats estatunidenques, una tendència que també s´està aplicant a la Xina i Sud-àfrica. Precisament al país nord-americà, conscients del seu desús, el Departament d´Informació, Tecnologia i Comunicacions també ha organitzat un concurs de disseny per visualitzar com ha de ser «la cabina del futur». Dels 125 models presentats, cinc es van emportar cap a casa guardons que premiaven atributs com la creativitat, la connectivitat, la funció o l´impacte que causaven.

El llistat d´usos és llarg i divers. En alguns casos, com passa a Barcelos, a Portugal, aquests tòtems han acabat esdevenint microbiblioteques que incentiven la lectura entre els veïns. Aquesta mateixa metamorfosi també es pot trobar més a prop, com a la Rambla de Palma de Mallorca, on la proposta ha estat creixent al llarg dels darrers mesos. Més extravagants han estat a Osaka, al Japó, on han reutilitzat moltes de les velles i atrotinades cabines de la ciutat com unes grans peixeres que animen el passeig dels transeünts.