23 de febrer de 2016
23.02.2016

El Govern vol tenir la gestió de la línia de tren Barcelona-Maçanet

Aquesta petició forma part de la primera fase del Govern català per assumir el control de la xarxa ferroviària

09.02.2017 | 05:32
Josep Rull, al centre, en la compareixença parlamentària d´ahir.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va destacar ahir en la compareixença a la Comissió de Territori i Medi Ambient del Parlament que una de les prioritats de la legislatura és assumir la gestió íntegra de la xarxa ferroviària de Catalunya en tres fases. La primera fase d'aquest traspàs, va explicar Rull, seria obtenir la gestió de vuit corredors per on circulen, sobretot, serveis de Rodalies. Una de les línies és la RG1, que connecta les comarques gironines amb Barcelona passant pel litoral (tot i que la petició de la primera fase només incorpora el tram entre Maçanet i la capital catalana).

Rull va subratllar que el primer pas per al traspàs serà l'elaboració per part de la Generalitat d'un informe per defensar l'exclusió d'alguns determinats corredors de la xarxa d'interès general. El Consell de Ministres és l'òrgan que haurà de resoldre la petició. Llavors, una vegada s'hagin desclassificat les infraestructures, serà quan el Govern català reclamarà aquest expedient de traspàs en tres fases: les línies on els serveis de Rodalies són únics o majoritaris, la resta de corredors de la xarxa convencional i, finalment, la xarxa d'alta velocitat.

Segons Rull, l'empresa pública Ifercat seria l'administradora -per encàrrec de la Generalitat- de les infraestructures ferroviàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit