23 de febrer de 2016
23.02.2016
PUBLIREPORTATGE

Grids aposta per la calçotada ecològica

La braseria «Grids» ofereix un menú amb calçots ecològics de productors locals acompanyats de d'un txuletòn de «sidrería»

09.02.2017 | 05:32
Grids aposta per la calçotada ecològica

El restaurant Grids, va apostar fa uns anys per fer calçotades amb segell personal: substitueix la clàssica graellada de carn i serveix calçots ecològics de proveïdors locals amb salses pròpies i originals com la de romesco amb anxova. Una fórmula que ha resultat exitosa a nivell empresarial i que de retruc ha servit per impulsar el cultiu de calçots ecològics a l'Empordà.

Jordi Jacas té clar que "les calçotades de tota la vida" són les que es fan al sud de Catalunya, però que innovant es poden trobar espais on fer-se un lloc apostant, això sí, per fórmules que "aportin alguna cosa diferent al client". És per això que fa dos anys que fa, a l'espai Grids Brasa del seu restaurant, unes calçotades pròpies que "són una barreja de les tradicionals i del menú que serveixen les sidreries basques".

Unes calçotades que arrenquen amb uns embotits de Can Roca de Ventalló, segueixeen amb uns calçots ecològics "cuits amb caixes seques d'anxoves" i un 'chuletón' d'Imanol Jaca, de l'empresa Txogitxu de Sant Sebastià, que substitueix la tradicional graellada de carn.

Jacas creu que iniciatives com aquesta serveixen per "reactivar" l'economia local i superar l'atonia econòmica del sector de la restauració a l'hivern. De fet, apunta que des que fa aquestes calçotades el nombre de productors que li subministren el producte ha crescut i que si altres restaurants s'hi apunten, molts agricultors ecològics podrien apostar pel calçot com a producte de temporada.

El menú es serveix tots els divendres i dissabtes migdia i nit i diumenges migdia. El preu es de 29.50 euros (IVA inclòs). Cal reserva prèvia al número 972 77 47 27.

Restaurant GRIDS
Camí de les Corts s/n
L'Escala (Girona) CP 17130

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook