L'Institut Català de la Salut ha licitat les obres de reforma de la Unitat de Cures Intensives (UCI) Pediàtrica i Neonatal de l'hospital Josep Trueta de Girona. La licitació, que va sortir publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) dissabte passat, té un pressupost bàsic de 322.829,37 euros sense IVA i un termini per presentar ofertes fins al 15 de març, ja que les pliques s'obriran el dia 29.

La reforma de l'UCI Neonatal i Pediàtrica és la segona fase de les obres per remodelar la tercera planta de l'hospital Trueta, després d'una primera etapa centrada a traslladar-hi les Urgències Infantils. La motivació del trasllat era a concentrar tota l'activitat hospitalària pediàtrica en un mateix pis i, alhora alliberar espai a la zona d'Urgències, que està previst que s'ampliïn.

L'objectiu d'aquesta remodelació és adaptar les instal·lacions del Trueta a les necessitats actuals de l'UCI, adequant l'espai físic a la presència dins la Unitat de Cures Intensives dels familiars i centrar les cures en el desenvolupament del nadó.

El projecte de reforma preveu l'ampliació de l'espai d'estada dels familiars dels infants i la zona de cures i desenvolupament del nadó. Per a fer-ho, les dependències de l'UCI Pediàtrica i Neonatal guanyaran l'espai del passadís perimetral de visites, ara pràcticament en desús, des d'on les famílies observaven abans les criatures ingressades.

En total, es faran tres boxes, ampliant l'UCI Pediàtrica, dos boxes més de la Unitat Neonatal, s'incorporarà un box d'aïllament a la Unitat Pediàtrica i dos boxes d'aïllament independents, un de més gran per a nadons amb unes necessitats d'aïllament preventiu infecciós, i un de més petit d'aïllament compassiu d'acompanyament.