L'Ajuntament de Banyoles ha anunciat que per continuar amb les tasques del projecte de «Millora Estructural de dos boscos de ponent de l'EIN de l'Estany de Banyoles», està previst nous talls de la carretera de circumval·lació de l'Estany, des de l'església de Santa Maria de Porqueres al trencant de Cal Ferrer fins divendres. Els talls es portaran a terme des de les 8 del matí a les 7 de la tarda aproximadament. En cas d'acabar els treballs forestals, es restablirà el pas de vehicles abans del previst.

L'objectiu principal és la millora de la qualitat del bosc d'alzinar amb roures de Can Morgat i la freixeneda de la font del Rector. Així doncs, es pretén tallar arbres amb perill de caiguda, sobretot pins morts o que són d'antigues plantacions de plataners. També es desbrossaran bardisses i es retirarà restes de vegetació acumulada per tal de reduir el risc d'incendi

L'execució del projecte s'allargarà fins a mitjans de març, i comportarà diversos talls de trànsit a la carretera de circumval·lació de l'Estany. El primer es va produir el passat gener seguint el mateix procediment: es talla durant les hores dels treballs entre les 8 del matí i les 7 de la tarda, a la nit la carretera es deixa oberta i el cap de setmana ja torna a ser transitable.

Es tracta d'un projecte subvencionat per la Diputació de Girona i l'Obra Social de La Caixa i s'actuarà en dos sectors. D'una banda, a una franja de 25 metres als dos costats de la carretera de circumval·lació de l'Estany a l'altura del bosc de Can Morgat; i a la finca situada entre la font del Rector, sota l'església de Santa Maria de Porqueres, i l'Estany.

El Consorci anirà informant dels talls de trànsit a través de les pàgines web dels ajuntaments de Banyoles i Porqueres i dels mitjans de comunicació locals.