L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles preveu acabar els interiors del centre cívic entre aquest any i el proper. Ara, farà una actuació de 15.000 euros i en preveu fer-ne una de 10.000 pel 2017. Respecte a l'acció d'ara, l'alcalde, Eduard Llorà (CiU), explica: « Estem acabant la caixa negra de l'escenari».

Afegeix: «Ha d'estar acabada per l'abril per fer-hi un cicle de teatre amateur i professional». Els treballs a l'escenari clouran l'obra del centre cívic. L'equipament va ser començat el 2007 i posat en servei el 2010, però faltaven detalls interiors que no hi permetien fer teatre en condicions. «Faltava acabar els requeriments tècnics», precisa Llorà. D'exemples posa: «que els telons funcionin, un terra de fusta...» i assenyala: «Des que es va construir, no hi havia hagut una programació estable de teatre, perquè els interiors no estaven acabats».

Explica que, a les Planes, des del 1991 ja tenien un pavelló poliesportiu amb un escenari perquè si convenia servís de teatre. Això no obstant, l'Ajuntament va apostar per ensorrar el pavelló del 1991 i construir a sobre un centre cívic i, quan estigués el centre cívic, fer un pavelló poliesportiu nou al costat.

El 2007 van començar les obres i es van quedar sense pavelló i sense centre cívic i, a més, es van trobar amb la crisi econòmica. Per tal de poder disposar d'un lloc per a les activitats socials van haver de comprar una estructura metàl·lica que van haver d'instal·lar sobre la pista esportiva descoberta. La situació va durar fins el 2010, quan van poder inaugurar el centre Cívic. Llavors, estava just per posar-lo en servei, però faltaven els detalls que ara l'Ajuntament acabarà. Tenir el centre cívic acabat farà possible traslladar la nau metàl·lica i alliberar la pista esportiva descoberta. «En els propers dies -anuncia Llorà-, durem la nau metàl·lica a l'altre extrem del poble i la farem servir de magatzem de la brigada».

Pel que fa al pavelló poliesportiu, Llorà indica que «seria molt interessant de poder-lo fer, perquè es necessita». Això no obstant, considera impossible que l'Ajuntament pugui fer-lo en molt de temps.