25 de febrer de 2016
25.02.2016

Estafa 8.000 euros a 13 taxistes fent-se passar per agent d'assegurances

Els demanava que compressin bitllets d'avió per a un client i a canvi rebrien una comissió Després quedava amb els xofers i s'embutxacava els diners

25.02.2016 | 07:15

Els Mossos han arrestat un veí de Castelldefels de 32 anys per estafar taxistes. En va ensarronar 13, dos d'ells de Palafrugell i Figueres.
L'estafa consistia en el fet que un home es feia passar per responsable d'una companyia asseguradora i contactava telefònicament amb un taxista per oferir-li formar part de la seva cartera de clients.
Llavors, li encarregava que comprés amb els seus diners uns bitllets d'avió per a un client al qual hauria de portar a l'aeroport. L'estafador deia al taxista que la companyia li retornaria els diners i que també guanyaria una comissió. Tot seguit, el mateix home, sempre per telèfon, simulava ser una altra persona, un treballador d'una important agència de viatges, i indicava al taxista que ja havia reservat els bitllets i que els havia de pagar en efectiu i recollir a l'aeroport del Prat. A continuació, el detingut tornava a simular ser el treballador de l'asseguradora i trucava a la víctima per dir-li que a l'aeroport no podrien donar-li els bitllets i que haurien de quedar al municipi on vivia el treballador de l'agència de viatges. L'home es trobava amb les víctimes a Gavà, el Prat o Castelldefels.
Finalment, el taxista entregava els diners a l'estafador i aquest li donava un sobre amb uns bitllets d'avió falsos, els quals hauria de portar al suposat client que no existia i acompanyar-lo a l'aeroport. No obstant això, ningú tornava a contactar amb ell i quan trucava a la companyia asseguradora per reclamar, li responien que ells no havien contractat aquest servei. Els investigadors que van detectar els primers casos el gener van determinar que el sospitós havia estafat 13 taxistes i havia aconseguit més de 8.000 euros. Les víctimes, que el van reconèixer, eren de Figueres, Palafrugell, la Seu d'Urgell, Tremp, Lleida, Solsona, el Vendrell, Tortosa, Amposta i Salou.
El dia 21 l'estafador va tornar a trucar a un taxista a qui havia estafat 700 euros feia quatre dies. La víctima, com que ja se'l coneixia, va contactar amb els Mossos. Va fer la ruta i a l'arribada agents de paisà van detenir l'estafador. A l'arrestat li constaven cinc ordres de crida i cerca de diferents jutjats i cossos per l'estafa. L'arrestat va quedar en llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook