Les dues cares del rellotge de l'església de Sant Esteve d'Olot tornen a marcar les hores. Més de quaranta dies després de la ventada, que va descollar les broques, ahir, un rellotger les va tornar a posar. Al matí, la presència d'un camió amb una grua de balcó elevat al costat de l'escala de Sant Esteve va alegrar la vista dels vianants. A primera hora de la tarda, el rellotger es va enfilar al balcó i les va posar. Cada broca pesa uns 2o quilos i mesura a la vora de 2 metres. Tot i això, la feina de posar les busques va durar poca estona. Quan va començar a fosquejar, les dues cares marcaven les 6 hores i 5 minuts de la tarda.

Tot fa preveure que per molt de temps el rellotge de Sant Esteve no cridarà l'atenció pel fet de marcar hores diferents, per tenir una broca descollada o -com en els darrers dies- estar mancats de broques.

Els problemes al rellotge de Sant Esteve es van fer evidents pel gener del 2015. Llavors, hi havia 20 minuts de diferència entre una cara i l'altra. El titular del rellotge, l'Ajuntament, va encarregar una reparació i el rellotge van anar bé fins el dia de la ventada.

El cap de setmana del 9 i el 10 de gener van ser dies de vent. El vent va arrencar teules, blincar arbres i escampar branques pel passeig de Barcelona i el Firal.

La setmana de l'11 al 17 de gener va començar amb el mercat setmanal. Des de diferents angles del mercat el rellotge és ben visible. Entre compra i compra, les persones que van alçar el cap es van adonar que una broca estava descollada.

El dijous (dia 14 de gener al matí), el camió del rellotger estava aturat al costat de l'església. El relltoger es va enfilar al balcó hidràulic i va treure la broca. Va ser una operació força seguida pels vianants. Alguns dies després l'escena del balcó alçat es va repetir, però ja no va ser tan seguida.

Després de pujar-hi diverses vegades, el rellotger va aconsellar una bona reparació, perquè el mecanisme de moure les broques estava en mal estat. L'Ajuntament el va creure. «Perquè -va opinar l'alcalde, Josep Maria Corominas, a Ràdio Olot- si no es fan les coses ben fetes s'acaba pagant molt més». Al final la reparació del rellotge ha estat valorada en uns 8.000 euros.

L'alcalde va qualificar la inversió de necessària, perquè el rellotge de Sant Esteve és molt visible i la gent està acostumada a buscar-lo per saber l'hora.