El grup Bon Preu obrirà pel juny l'hipermercat de la classe Esclat, ara en construcció al polígon de la Guardiola, al costat de l'Avinguda Països Catalans i a tocar de l'Hospital d'Olot i comarcal de la Garrotxa. Quan estigui en servei serà el més gran ubicat a la Garrotxa. Tindrà una superfície de quasi 3.000 metres quadrats. A més, disposarà d'un aparcament per a 417 cotxes. En total, hi hauran invertit uns 10 milions.

L'Àrea d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot ahir va anunciar que la posada en servei de l'hipermercat suposarà la creació d'uns 60 de llocs de treball.

El procés de preselecció de la plantilla s'iniciarà la setmana vinent. Per poder optar-hi, cal tenir 18 anys complerts i residir a la Garrotxa. L'empresa ofereix contractació indefinida amb una jornada laboral d'entre 20 i 40 hores i amb torns intensius. Les persones interessades en el procés de selecció han de dirigir-se al Mas les Mates, Àrea d'Ocupació de l'Ajuntament d'Olot, situat al número 46 del carrer Mestre Falla.

Núria Zambrano (regidora d'Empresa i Ocupació) ha considerat que l'obertura de la nova superfície no afectarà al comerç del centre d'Olot ni als altres hipermercats de perifèria. Al costat d'on fan l'hipermercat de Bon Preu fa mesos hi van obrir un Mercadona i ja fa temps que hi ha un Aldi. També ha recordat que les obres beneficien el sector de l'hostaleria. «Perquè -ha justificat- els treballadors de l'obra es queden a menjar a la comarca».

Zambrano també ha indicat que el retard en les obres té l'origen en un permís de la Generalitat que s'ha retardat per causa de l'adequació dels usos de la Trama Urbana. Bon Preu va comprar dues parcel·les grans del polígon de la Guardiola i l'Ajuntament va haver de canviar l'ús industrial de les parcel·les pel comercial.