La Creu Roja de Girona distribuirà fins el proper mes d´abril 295.391,35 quilograms d´aliments a 17.255 ciutadans de la demarcació gironina en situació de vulnerabilitat. Aquest repartiment és la tercera fase de la convocatòria de 2015 del Pla d´Ajuda Alimentària de la Unió Europea que es cobreix amb fons europeus i es gestiona des d´aquesta institució humanitària i el Banc d´Aliments. El pla va arrencar l´abril del 2015 i, en un any, haurà repartit 1.025.575,90 quilograms d´aliments de primer necessitat a uns 18.000 gironins de mitjana. Els aliments que s´han repartit són arròs, cereals, llet en pols, aliments en conserva o galetes, que busquen satisfer les necessitats tant de persones adultes com dels infants en situació de necessitat. En concret, els aliments s´han repartit a través de 35 entitats que col·laboren amb la Creu Roja.

Els aliments distribuïts són productes bàsics com arròs, cereals, llet en pols, llegums, oli, aliments en conserva, tomàquet fregit o galetes. Uns aliments dirigits tant a persones adultes com infants en situació vulnerable i que s´agrupen en cistelles, cadascuna de les quals conté aliments necessaris per mantenir una alimentació equilibrada d´acord amb els criteris nutricionals.

El pressupost del pla està finançat un 85% per la Unió Europea a través del Fons d´Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel que fa als estats. En l´àmbit de l´estat espanyol, el projecte depèn del Ministeri d´Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Sanitat i Ocupació. Al seu torn, l´Estat adjudica la gestió del pla per concurs públic a entitats socials. Actualment, les organitzacions que s'encarreguen de gestionar-ho són la Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d´Aliments (FESBAL).

En el cas de la Creu Roja, la institució emmagatzema i distribueix els aliments a les entitats adherides al programa i que, al mateix temps, reparteixen els productes directament als ciutadans. En aquesta tercera fase que clourà el proper mes d´abril, la Creu Roja a Girona repartirà productes a 35 entitats col·laboradores.

A grans trets, el Pla d´ajuda alimentària de la UE del 2015 (que s´allarga durant tot un any, d´abril a abril), la Creu Roja a Catalunya haurà repartit un total d´1.025.575,90 quilograms d´aliments a 18.000 persones de mitjana. Habitualment es tracta sempre de les mateixes persones que reben els aliments. Pel que fa a tot l´Estat, la institució sense ànim de lucre haurà repartit 113.000.000 d´aliments.