Abans de sortir de casa, és recomanable que avui els usuaris de tren tinguin clar quins són els serveis mínims de la vaga convocada per aquest divendres a Renfe. A la demarcació de Girona, les línies gironines de tren convencional -la R11 i la RG1- presten avui prop de la meitat dels serveis habituals. D'aquesta manera, si en un divendres habitual les dues línies ofereixen més d'una trentena de serveis per cada sentit de circulació, avui es queden amb poc més d'una quinzena. En total, 33 combois de la R11 i la RG1: 17 en direcció nord (de Barcelona a Girona) i 16 en direcció sud (de Girona a Barcelona).

Ara bé, les línies de Rodalies, Regionals i Mitja Distància de Renfe no són les úniques afectades per la vaga a Renfe, ja que els serveis del tren d'alta velocitat (TAV) també queden alterats per aquesta jornada de mobilització. En el cas de les línies de tren convencional, els serveis mínims són del 66% en hora punta i del 33% la resta del dia. Pel que fa al TAV, els serveis mínims són d'entre el 63% i el 72%. Tot i això, entre la R11 i la RG1, les línies gairebé tenen garantit, com a mínim, el pas d'un comboi cada hora en la majoria de franges.

Agressions als treballadors

Els sindicats han decidit convocar la vaga d'avui per denunciar les condicions precàries de la plantilla. Les agressions als revisors han estat un dels aspectes que ha provocat la mobilització dels treballadors (tant de maquinistes com d'interventors). De fet, una de les últimes agressions va tenir lloc a principis d'aquest febrer, quan un grup de joves va agredir un revisor a l'estació de Gualba (en un tren de Barcelona a Girona). Llavors, els sindicats de Renfe ja van demanar més seguretat.