La Generalitat ha posat en alerta tots els serveis davant d'una caiguda de temperatures notable i l'anunci de neu a cotes molt baixes. Per tal de garantir la comoditat, la fluïdesa i la seguretat a les carreteres, hi ha un total de 98 punts d'emmagatzematge de fundents a tot el territori català, amb una capacitat total d'unes 11.000 tones de sal. Igualment, hi ha 122 llevaneus preparades que es distribueixen, segons les característiques de cada àmbit i de les incidències que es produeixen, en 32 centres de conservació i manteniment repartits pel territori.

La xarxa de carreteres de la Generalitat té actualment uns 6.084 quilòmetres, un 50% de la xarxa viària de Catalunya. En un dia, les màquines llevaneus poden recórrer fins a 4.000 quilòmetres per dur a terme les diferents operacions. La Generalitat manté activats en fase d'alerta el pla d'emergències per nevades Neucat i el d'allaus ?Allaucat per a aquest cap de setmana

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), avui al matí la baixada de temperatures serà notable, i les nevades començaran a afectar sobretot el Pirineu i Prepirineu amb una cota entorn els 1.200 metres. En aquesta zona acabarà nevant a totes les cotes, i en altres àmbits del territori la cota de neu baixarà fins al voltant dels 500 metres. En tot l'episodi es podran acumular gruixos de més de 50 centímetres per sobre dels 2.000 metres.

La Generalitat va reclamar als ciutadans que extremin la precaució davant l'arribada d'aquest front que pot deixar nevades intenses al prelitoral i va recomanar que s'evitin els desplaçaments si la nevada és abundant, per facilitar la neteja de les vies i evitar un col·lapse viari.