La cinquena edició del Festival Internacional del Circ-Elefant d'Or-Ciutat de Figueres ha estat tot un èxit pel que fa a l'assitència de públic. La carpa del Firal de Figueres, on des de dijous s'hi ha instal·lat el Festival del Circ, s'ha omplert de gom a gom en totes les funcions que s'han realitzat.

Avui, darrer dia del festival, ja no queda cap entrada per a l'Espectacle d'Or i la Gala de premis que arrencarà a 2/4 de 9 del vespre. En l'acte actuaran els números escollits pel jurat i, d'entre aquests, sortiran els guanyadors de diferents premis que s'atorgaran. Amb tot, en aquests cinc dies de circ s'han superat les 30.000 entrades disponibles aconseguint en totes les funcions el 100% d'aforament.

Al jurat, format per destacades personalitats del món de la pista, els correspon avui la decisió final del lliurament dels trofeus oficials del festival: els Elefants d'inspiració daliniana d'Or, de Plata i de Bronze. A banda també s'atorgarà el premi a la millor plasticitat i estètica, el premi al millor número per part del públic i el premi personal que atorguen determinades persones i organismes de referència dins el sector circense.

Paral·lelament als espectacles, Figueres ha acollit aquests dies diferents activitats culturals com exposicions, conferències, presentacions de llibres i fires. El Festival del Circ i el seu organitzador, Circus Arts Foundation, reivindiquen d'aquesta manera l'espectacle com una art escènica integrant de la cultura en majúscules.

La biblioteca del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer va acollir ahir al matí la presentació de diferents llibres. També va tenir lloc en el mateix espai la Fira Internacional de Col·leccionisme de Circ on es va poder intercanviar, comprar i vendre.

En aquesta 5a edició, el festival es consolida no només com el major esdeveniment circense de l'Estat i segon d'Europa sinó que es posiciona entre els 5 grans Festivals internacionals del Circ del món. Aquesta escalada ha estat possible gràcies a la notorietat internacional del certamen, al nombre d'espectadors, a la qualitat dels artistes, al retorn econòmic generat i a la quantitat d'activitats paral·leles.