El temporal de pluja i neu ha passat per les comarques gironines sense problemes destacats però amb gruixos de neu suficients com per augurar un bon final de temporada a les estacions d´esquí. De fet, Vallter 2000 va haver de tancar ahir per l´acumulació de 50 cm de neu. La zona del Ripollès va ser la més agraciada per unes nevades que al Pirineu gironí van deixar entre 16 i 50 cm de neu. Pel que fa a la pluja, aquesta ha passat per la demarcació amb un acumulat de poc menys de 50 litres per metre quadrat, particularment a l´Alt Empordà, Gironès i Selva interior.

Després de viure un hivern amb abscència de neu, les estacions d´esquí de Vallter 2000 i Núria van rebre nevades abundants que els fan ser optimistes de cara a la recta final de la temporada. Vallter i Núria van tenir gruixos de fins a 50 cm. Alguns ports, com el d´Aguiló i el Malniu a la Cerdanya, van acumular 37 i 20 cm, respectivament, i a Ulldeter van caure 16 centímetres de neu.

Si al Pirineu les precipitacions van ser blanques, a la resta de la demarcació van ser en forma d´aigua amb importants registres. A Portbou els pluviòmetres van acumular 44 litres per metre quadrat, 23 dissabte i 31 ahir. A Espolla, els registres van ser de 23,12 litres per metre quadrat dissabte, i 11 ahir. A Olot, el cap de setmana es va acabar amb 33 litres per metre quadrat, dels quals la majoria, 24, són d´ahir.

També al Gironès va ploure amb força, sobretot la matinada de dissabte a diumenge, amb 21 litres per metre quadrats acumulats a Cassà i 29 a Girona, que es van sumar als 8 i 12 litres per metre quadrat registrats dissabte, respectivament.

Al Baix Empordà i a la Selva, registres més moderats, com els 19 de la Tallada, els 15 de Castell d´Aro o els 25 de Santa Coloma de Farners.

Pel que fa al vessant instituicional, el conseller de l´Interior, Jordi Jané, es va defensar de les crítiques que ha rebut des d´alguns sectors indicant que si no s´haguéssin activat les alertes el dissabte «hagués estat molt diferent i caòtic».