Cinc escoles d'Olot (Escola Cor de Maria, El Morrot, Malagrida, Sant Roc i el Volcà Bisaroques) han fet tallers sobre jardineria dins del context del programa Viles Florides. En total han participat uns 250 alumnes. Un dels tallers amb plantada de flors va tenir lloc ahir a la tarda a l'Escola el Morrot.

Alícia Berga (directora de l'Escola) va explicar: «Des de l'IME ens va arribar la proposta de participar al projecte Viles Florides». Van portar la idea al claustre. «I -va dir-, es va veure molt oportú». Va valorar: «Per una part. éra aportar un granet de sorra al projecte d'embellir la ciutat». Va explicar: «Vam decidir portar-lo a terme amb els alumnes de tercer, perquè curricularment treballen les plantes». Van creure que el projecte els serviria per profunditzar més en la part pràctica del tema de les plantes. «També - va afegir-, perquè els alumnes s'adonessin del que fa l'Ajuntament de donar importància als espais verds». Els alumnes han explicat a les altres classes que han fet un parterre ben visible.

Per la seva part, Josep Gelis (regidor d'Espai Públic) va anunciar que ampliaran l'experiència als barris i que Olot acollirà el concurs Viles Florides 2016.