L'Ajuntament d'Olot farà un estudi concret de les entrades a la ciutat per tal d'adequar-les als nous hàbits del trànsit. Segons ha explicat, Josep Gelis (regidor d'Espai Públic per CiU), la intenció és fer l'estudi en els propers anys i en el mandat 2019-22 fer-hi millores significatives.

Les entrades al centre d'Olot han canviat en els darrers anys. L'accés de l'avinguda de les Tries va perdre volum de vehicles a partir de la posada en servei de l'A-26 el 2004. Ara, veïns s'han queixat de manca de llums a la rotonda d'entrada a l'avinguda principal.

En canvi, la rotonda d'entrada de l'A-26 a la carretera de la Canya té molt de trànsit.L'Ajuntament l'ha adequada per erradicar la percepció de via ràpida que en tenien alguns conductors. Un dels temes pendents d'aquesta entrada és l'ampliació de la rotonda de la Rodona. L'Ajuntament va comprar els edificis colindants i els va enderrocar el 2011. Ho van deixar fet per ampliar el giratori, però la crisi ho va deixar pendent.

Una altra entrada que ha augmentat el fluxe de vehicles és el de la rotonda de la sortida de l'A-26 pel polígon del Morrot i l'entrada a la carretera de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta, de la principa vida d'accés a l'Hospital d'Olot i comarcal de la Garrotxa. La darrera acció de millora va ser l'enderroc d'una casa que estava mal alíniada. L'entrada sud per la rotonda de la Solfa també necessita millores. En un programa de ràdio Olot d'atenció veïnal, l'alcalde d'Olot Josep Maria Corominas (CiU) va dir que necessita millores al paviment i a l'enllumenat.