01 de març de 2016
01.03.2016
40 Años
40 Años

Visita a l'Idibgi per conèixer la recerca de La Marató

El centre d'investigació biomèdica s'obre als ciutadans per difondre els projectes que financen els seus donatius

01.03.2016 | 19:54
Visita a l'Idibgi per conèixer la recerca de La Marató

L'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) ha obert aquest matí les portes a una vintena de visitants per donar a conèixer la recerca que es finança amb la recaptació de La Marató de TV3. Amb aquesta jornada a les noves instal·lacions que el centre de recerca té al parc hospitalari Martí i Julià de Salt es dóna el tret de sortida a una sèrie de visites perquè els ciutadans coneguin els projectes que s'impulsen als centres d'investigació d'arreu de Catalunya gràcies als seus donatius.

«Visita la recerca de La Marató» pretén acostar a tothom qui ho vulgui els avenços promoguts per un projecte que, des del 1992, ha recaptat 150 milions d´euros i impulsat 723 estudis sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques. Durant aquestes visites, els participants recorren els laboratoris i les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató, que els expliquen en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. A més, els participants a les visites poden veure en directe com funciona el procés de la investigació biomèdica, des del laboratori a l´aplicació en el pacient, i conèixer curiositats relacionades amb la recerca que es fa a Catalunya.

El projecte proposa visitar centres punters que tenen una intensa activitat investigadora impulsada per La Marató de TV3. A més de l´Institut d´Investigació Biomèdica de Girona, que acollirà una nova visita el 3 de maig, la iniciativa també es farà als instituts de recerca de la Vall d'Hebron, de l'hospital Clínic, el de Bellvitge o el de Can Ruti, entre d'altres centres.

Les inscripcions a les visites es poden fer de forma gratuïta, a través de la web de La Marató.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook