El jutjat central d'instrucció número 2 de l'Audiència Nacional ha demanat per segona vegada a l'Ajuntament de Celrà informació i documentació de la moció que va aprovar per donar suport a la declaració del Parlament del passat 9 de novembre. En aquesta ocasió, la petició de l'Audiència Nacional a Celrà ha arribat a través dels Mossos d'Esquadra (la primera vegada el jutjat havia enviat el requeriment directament al consistori). L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va explicar ahir que en aquesta segona petició l'Audiència Nacional ha demanat a l'Ajuntament que aclareixi «qui va votar a favor de la urgència» de la moció de suport al Parlament, que el consistori va aprovar en el ple ordinari del 10 de novembre.

Per això, segons Cornellà, «l'Audiència sap perfectament que la moció va entrar per urgència al ple i disposa de la informació, ja que l'acta de la sessió està penjada a la pàgina web de l'Ajuntament». «És curiós que demanin específicament qui va impulsar la urgència de la moció», va afegir ahir l'alcalde de Celrà. Malgrat tot, Cornellà va deixar clar que el consistori no respondrà aquest segon requeriment de l'Audiència Nacional (com tampoc va fer amb el primer). L'alcalde va destacar que tots els grups municipals avalen la decisió de desobeir la petició del jutjat. «L'Ajuntament de Celrà no entrarà en aquest joc i l'Audiència només rebrà un comunicat de part de tots els grups municipals», va concloure Cornellà.

Requeriment a l'ANC i l'AMI

A diferència de Celrà, altres jutjats de l'Audiència Nacional han arxivat les denúncies contra alguns consistoris de Catalunya -Sant Cugat del Vallès, Igualada i Premià de Dalt- que també van aprovar una moció de suport a la declaració del 9-N de la cambra catalana. En canvi, les altres denúncies de la Fiscalia General de l'Estat contra els ajuntaments de Celrà, Girona, Manresa, Vic, La Seu d'Urgell i Deltebre per la mateixa moció de moment no s'han arxivat. En paral·lel, segons va informar ahir Efe, els Mossos d'Esquadra han requerit a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i a l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI) dades del finançament i de les activitats a instància de l'Audiència Nacional, que també investiga les entitats per promoure el suport a la declaració de desconnexió del Parlament.