El portaveu de la CUP a la Diputació de Girona, Lluc Salellas, ha anunciat que la formació es presentarà com acusació popular en el cas Manga. Salellas, que considera que es tracta del «cas de corrupció més gran que afecta les comarques gironines», vol tenir accés al màxim d'informació possible sobre com funcionava la presumpta trama que afecta empresaris i a polítics de la demarcació.

La formació anticapitalista ha iniciat els tràmits i mitjançant un procurador de Lugo presentarà la documentació per participar en el procés judicial. D'aquesta manera, la CUP vol aconseguir ultrapassar el «bloqueig i l'opacitat» a la que es veuen sotmesos en la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de la Selva. En la roda de premsa convocada aquest matí ha informat que des de fa unes setmanes no reben els expedients en els terminis habituals i tampoc se'ls permet tenir fotocòpies de les informacions que demanen. «No poden dir que sigui per causes tècniques donat que de vegades es tracta d'expedients amb 20 o 30 pàgines», ha advertit.

El portaveu cupaire ha relatat que des que va arribar a la Diputació fa 8 mesos, amb l'assessor del grup, han pogut presentar unes 60 preguntes sobre expedients. «A l'inici era un funcionament correcte i ens responien la informació de forma clara i ràpida dins dels terminis», ha dit.

Lluc Salellas ha explicat dos casos en els quals en les darreres setmanes han vist com se'ls vetava l'accés a expedients. A més també denuncia que es va impedir la revisió d'expedients per part dels seus assessors al Consell de la Selva.

Han volgut fer una denúncia pública per aconseguir que la Diputació actuï amb transparència, una «forma d'actuar que la ciutadania valora com a útil», ha remarcat. A més es presentaran al jutjat perquè, si se'ls admet la petició de ser acusació popular, tindran accés a tota la informació que ara se'ls nega.