La Fundació Oncolliga Girona ja té entre mans un nou repte esportiu solidari. Després d'organitzar en tres ocasions la cursa Oncotrail a Palafrugell, ara l'entitat prepara l'Oncobike, que se celebrarà el 12 de novembre a la Vall del Llémena. Després d'un primer intent fallit d'organitzar l'estiu passat una versió de l'Oncotrail per a amants de la bicicleta, l'Oncolliga reprèn ara el projecte amb la col·laboració de Klassmark, una empresa amb una gran experiència en l'organització de proves de muntanya.

La prova tindrà un itinerari de 200 quilòmetres que recorrerà els camins i pistes de la Vall de Llémena. El centre neuràlgic de la competició s'ubicarà a Sant Gregori, que acollirà la sortida i l'arribada, però el recorregut també passarà per Canet d'Adri, Sant Martí de Llémena i Sant Aniol de Finestres.

Per participar-hi, els equips hauran de reunir sis ciclistes, dos dels quals sempre hauran d'estar en ruta al llarg de tota la prova, que es desenvoluparà per relleus per adaptar-se a tot tipus de corredors.

L'objectiu és que l'Oncobike sigui factible per a qualsevol ciclista que tingui una bona condició física, per això el recorregut no presentarà exigències tècniques, indiquen des de l'Oncolliga.

A més de la inscripció, cada un dels equips participants haurà de fer un donatiu de 500 euros a la Fundació Oncolliga Girona. Els diners recaptats en aquesta primera edició es destinaran a finançar millores en els dos pisos-residència que l'entitat té al barri de Sant Ponç de Girona, a tocar de l'hospital Josep Trueta.

Aquests habitatges a l'abast de les famílies dels malalts de càncer que estan hospitalitzats al centre, que s'hi poden estar de manera gratuïtaEls pisos es van adquirir els anys 1998 i 2006 i l'entitat té previst fer-hi algunes millores per tal de fer-los més acollidors i comfortables, com ara pintar, canviar mobiliari i matalassos i adquirir dos televisors nous. El pressupost total d'aquests treballs d'acondicionament és d'aproximadament 20.000 euros.

Paral·lelament, l'Oncolliga té oberta la inscripció per a la nova edició de l'Oncotrail, que se celebrarà l'1 i 2 d'octubre a Palafrugell, i que ja té 68 participants apuntats.

La cursa, que s'organitza amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l'Agrupació Excursionista Palafrugell, manté la mateixa estructura que les anteriors: 100 quilòmetres, deu punts d'avituallament i equips integrats per un mínim de sis persones i un màxim de vuit.

En la darrera edició hi va haver 605 participants repartits en un total de 78 equips i es van recaptar més de 95.000 euros, un 34% més que en l'edició anterior (63.000 euros).

Del total de la recaptació de l'any passat, 71.115 euros es van destinar a comprar llits, cadires i altres materials per millorar les habitacions i sales de tractament dels hospitals gironins, mentre que 15.000 més es van fer servir per a la primera Beca d'Investigació Oncotrail-Fundació Oncolliga Girona, que va guanyar un projecte de l'Idibgi centrat en la leucèmia aguda.

Amb 9.000 euros més, l'Oncolliga va comprar material ortopèdic, com cadires de rodes, crosses, caminadors o cadires de dutxa, que després ofereix en prèstec als malalts oncològics de manera gratuïta.