El Pirineu gironí s'imposa en les previsions d'ocupació per a aquesta Setmana Santa. El fet que la festivitat caigui aviat en el calendari i que hagin caigut nevades en les darreres hores fa que les reserves pugin als hotels de muntanya, on es preveuen ocupacions a l'entorn del 70%.

En canvi, a la costa molts hotels no obren (a Lloret, per exemple, el 60% estarà tancat) i les ocupacions es preveuen a l'entorn del 50-70%, segons les zones. La climatologia serà clau per convèncer els indecisos de reservar o bé a prop del mar o bé a la muntanya.

L'Associació d'Apartaments Turístics preveu ocupacions del 60-70% a les comarques d'interior. Per al sector del càmping, la Setmana Santa no suposa l'arrencada de la temporada, ja que només obriran el 30%, sobretot aquells càmpings més petits. Les darreres nevades a les portes de Setmana Santa han afavorit els hotels de de muntanya. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, el Pirineu omplirà el 70% de les places hoteleres, i això sense comptar les possibles reserves d'última hora.

Al Ripollès l'ocupació oscil·larà entre el 65% i el 70%, mentre que la dels hotels de la Cerdanya serà superior, fregant el 75%. Però aquesta Setmana Santa no marcarà un inici de temporada a la Costa Brava. Els hotels treballaran a mig gas i a poblacions turístiques importants, com Lloret de Mar o Blanes, tan sols hi haurà disponibles el 40% de les places hoteleres i a partir del 24 de març. Molts establiments del litoral encara estan tancats i no preveuen començar la temporada fins a mitjans d'abril, depenent de la demanda.

La previsió és que l'ocupació els dies de Setmana Santa a la Costa Brava sud i centre sigui d'entre el 70 i el 75%, mentre que a l'Alt ?Empordà serà força més baixa, màxim del 50%. A Girona ciutat el 80% dels llits estaran ocupats. La zona ?d'interior també atraurà turisme, sobretot a la Garrotxa, on preveuen arribar també al 80% d'ocupació.

La mitjana d'estades per persona i nit serà d'entre dos i tres dies, seguint la tendència dels últims anys. La gran afluència de turistes serà els dies de Setmana Santa, entre el 24 i el 28 de març. El perfil del visitant de les comarques gironines són famílies i parelles de mitjana edat.

Els joves, a la costa

A la costa la mitjana d'edat es rejoveneix perquè també hi ha moltes famílies amb nens i adolescents que competiran en el torneig de futbol MIC. Els visitants són, sobretot, turistes de proximitat, majoritàriament provinents de Barcelona i la seva àrea metropolitana. Com ja és tradicional, les cases rurals de la demarcació s'omplen per Setmana Santa.

Ara per ara, les reserves entre el 24 i el 28 de març són del 85% però l'Associació Turisme Rural Girona preveu que s'enfili fins al 95% gràcies a les reserves d'última hora. La previsió d'ocupació és força homogènia a les diferents comarques perquè a les de muntanya els turistes busquen la neu, mentre que a la resta pesa la previsió de bon temps. Tot i les bones expectatives, els visitants continuen seguint la tendència d'escurçar el nombre de nits d'estada.