En el ple ordinari d'ahir, la Diputació de Girona també va aprovar una moció que reclama a la Generalitat que pagui els deutes pendents que acumula amb els ajuntaments. Tots els grups de la corporació -CiU, ERC, el PSC, la CUP i Independents de la Selva- van donar suport a la moció presentada pels socialistes. A més a més, el text demana que el Govern català fixi una data per abonar aquests imports pendents i que admeti els deutes no reconeguts que manté amb els consistoris gironins.

Ara bé, els portaveus de CiU, ERC i la CUP van destacar que la moció també reclama al Govern central que pagui tots els deutes contrets amb la Generalitat i que l'Estat reconegui el dèficit fiscal que pateix Catalunya.

En el mateix ple es va aprovar per unanimitat una altra moció que demana que la Diputació es personi en la querella contra els crims del franquisme que ha impulsat una magistrada a Argentina. El text, presentat per la CUP, estableix que la corporació passarà a formar part de la causa en honor als deu alcaldes gironins republicans assassinats pel franquisme.

La Diputació de Girona també es personarà en honor als milers de gironins represaliats pel règim. D'aquesta manera, des de la institució provincial es dóna suport a les ordres d'extradició i detenció contra les persones responsables dels crims que ha dictat la magistrada argentina. La moció sorgeix de la iniciativa de la xarxa ciutadana de suport a la querella a l'Argentina contra els crims del franquisme.