Wroclaw

Per què visitar-la? L'han definida com «la Venècia de Centreeuropa», la «ciutat que mai dorm», o la «ciutat dels ponts i les esglésies». Són definicions que s´acosten al que Wroclaw pot oferir al viatger o al turista de pas, i que des de fa uns anys estan a poc més de dues hores d´avió de Girona gràcies als vols de baix cost. No tan coneguda com Varsòvia o Cracòvia, Wroclaw és la tercera ciutat de Polònia en població i ofereix un patrimoni històric i arquitectònic atractiu, una intensa vida cultural, i una oferta d´oci nocturn envejable. En aquest aspecte hi tenen molt a veure els seus prop de 100.000 estudiants universitaris, que representen més el 20% de la població.

Què no et pots perdre? La Plaça del Mercat de la Ciutat Vella, l'Ajuntament gòtic (a seu interior hi el Museu d'Art), l'illa Ostów Tumski, el Parc Szcytnicki, i fer una ruta pels bars, cafeteries, restaurants i locals nocturns situats a l'entorn de la Plac Solny. Si disposes de diversos dies de marge, no perdis l'oportunitat de descobrir la Biaxa Silèsia, un territori ple de petits castells i palauets barrocs. Molt a prop també hi ha la ciutat de Jelenia Gora, amb una importat centre històric, meitat barroc, meitat medieval.

Billund

Per què visitar-la? A tres hores d'avió de Girona, la petita localitat de Billund (7000 habitants) a la Dinamarca meridional, és una de les destinacions turístiques ideals pels més petits. Hi trobem la seu de l'empresa LEGO que administra moltes de les seves atraccions turístiques. També és un gran destí lúdic i didàctic gràcies a les seves tombes subterrànies i vestigis de l'època Vikinga. A més, destaca la seva riquesa en cultura gràcies als seus museus, esglésies i zones naturals.

Què no ets pots perdre? El parc 'Legoland Billund', les ruïnes de Royal Jelling, el museu de l'Agricultura Karensminde, l'església Vorbasse i la Plantació Sorder Omme que ofereix més de 820 hactàrees amb més de 15 espècies diferents d'arbres. Tampoc et pots perdre la Grene Sande, una de les úniques zones amb dunes de Dinamarca on hi pots gaudir de l'albirament de les aus que viuen al costat del riu Grene.

Tallin

Per què visitar-la? La petita ciutat del nord d'Estònia destaca pel seu centre històric que forma part del Patrimoni Mundial de la Humanitat, per la UNESCO. Els seus carrers medievals destaquen per ser una de les zones turístiques segures i fàcils d'explorar a peu. Carrers de pedra, muralles i les residències aristocràtiques en una ciutat de contrasts fan que pugui presumir d'una ciutat bella alhora que didàctica amb molts museus de primera línia que permeten comprendre de la millor manera possible la història i l'art estoni.

Què no et pots perdre? El museu Rocca-Al-Mare, per tenir una idea de com éren les tabernes rurals i el museu marítim d'Estònia. Visitar els múltiples molins de vent i d'aigua típics del país, la cúpula de la catedral Alexander Nevski o la plaça històrica de l'Ajuntament (Tallinna raekoda). Tambél'església de Sant Olaf, el castell de Toompea i el seu mirador 'Kothu'.

Bristol

Per què visitar-la? Tot i ser una ciutat postuària i industrial devastada durant la segona Guerra Mundial, la petita ciutat anglesa ens ofereix un impressionant port, edifícis romànics i gòtics amb el centre de la ciutat ampliament reconstruïda, on els barracons han sigut convertits en restaurants i galeries d'art. A més l'envolta un meravellós paisatge de muntanya.

Què no et pots perdre? Les seves nombroses esglésies victoriànes i georgiànes, el Jardí Zoològic de Bristol, la seva catedral, l'església de Santa Maria de Reddcliffe i el museu i galeria d'Art de Bristol. A més, pots gaudir d'un petit creuer pel riu Avon amb el transatlàntic britànic SS Great Britain.

Trapani

Per què visitar-la? Trapani és famosa per la seva gran zona costanera, pels molins de sal i sobretot per les grans restes arqueològiques fenícies. A poc més d'una hora i mitja d'avió des de Girona, la ciutat de Trapani ens ofereix grans platges blanques d'aigua cristal·lina alhora que d'altres més rocoses. A més, si ets un amant del vi, t'agradarà saber que a la província de Trapani se'n produeix més que a les regions de la Toscana i Piemont juntes.

Què no et pots perdre? Turisme marítim a el Golfo di Castallammare, San Vito Lo Capo, Scopello i sobretot les Illes Egadi. La Reserva Natural dello Zingaro, que s'extén per tota la costa i s'hi pot visitar petits racons per la gent interessada per la arqueologia, com Segesta (a l'interior de la ciutat) o Selinute, Erice i la illa de Mothia (a les colònies costaneres).